AppleBloggiPad tillbehöriPhoneKöptipsLjud och musikNyheterOkategoriseradeTeknikTips

Nya in-ear hörlurar från Libratone med CityMix noise control

Libratone Q ADAPT med lightning kontakt för iPhone

Inlägget har lästs 39502 gånger

Har fått testa ett par nya briljanta hörlurar från Danska Libratone som jag tidigare har testat en produkt från, Libratone ONE bluetooth högtalaren. Jag fick massor av fina mejl från personer som var intresserade av högtalaren och även positiva kommentarer om att det var den bästa högtalaren de köpt.

Så mina förväntningar var stora när jag nu fick testa Libratones nya in-ear hörlurar med en smart aktiv funktion som kan filtrera bort bakgrundsljud i olika nivåer. Det intressanta med denna funktion är att man kan ställa in olika lägen för hur mycket yttre ljud som ska höras vilket är bra om man vill lyssna på musik eller podcasts men ändå höra vad som händer runt om kring. Lyssnar man på musik vill man troligen inte bli störd och då ställer man in högsta nivån vilket knappt släpper in något bakgrundsljud. Jag har testat brusreducering eller bullerdämpning i andra hörlurar förut men de har inte varit lika bra, och jag har testat hundratals bra hörlurar.

Hörlurarna som jag testat heter Libratone Q ADAPT med lightning kontakt för iPhone. En av anledningarna till att Apple tog bort hörlursuttaget i sina nya mobiler är enkelt att få mer plats, slippa en extra komponent och framför allt ljudet blir mycket bättre med lightning kontakten. Dessutom finns det fler möjligheter för en hörlurstillverkare att bygga in smartare och bättre funktioner och inte begränsas i en gammal analog 70 tals teknik för överföring av ljudet.

Jag har under några veckor dagligen testat hörlurarna i olika miljöer, kontorslandskap, utomhus i bullrig miljö samt i lugnare miljö. I dessa miljöer testade jag de fyra olika inställningarna som finns för brusnivån. Om du ställer in högsta nivån, eller max, är det svårt att höra ljud, röster och buller annat än det du lyssnar på i hörlurarna. Visst ljud kan ändå höras men det beror mest på hur högt det ljudet är. I stan kan det vara mycket oljud och då kan det vara svårt att dämpa detta.
I det lägre eller lägsta läget för brusreducering var det enkelt att sitta på kontoret och lyssna på musik eller podcast utan att störa andra på kontoret och ändå höra om någon pratar med mig vilket annars är jobbigt när jag plötsligt upptäcker att någon har pratat med mig i ett par minuter och har inte hört ett ord 🙂

Jag är ingen person som lyssnar speciellt mycket på podcast, som blir alltmer vanligt, utan jag lyssnar mest på musik. Det är stor skillnad på ljud när någon pratar jämfört när musik spelas och det är inte många hörlurar som klarar detta speciellt så små som in-ear lurar.
Libratone Q ADAPT lurarna fungerar väldigt bra med podcasts även med kvinnliga röster som hörs naturligt och inte med en extra bas som andra gör. Dock kan basen vara lite för mycket på vissa röster och då är det bra om man har tillgång till en  equalizer.

Musik spelar Libratone förvånansvärt bra och helt i klass med andra topp märken som AKG t.ex. deras AKG N20U som är min favorit. Basen är jämn och naturlig, mellanregister är distinkt och klart samt diskanten är ok. För att göra ett bra test ska man använda en bra app, en iPad PRO samt en equalizer där du kan ställa in helt rak kurva. Allt som heter loudness och basförstärkning ska stängas av. När det är en helt rak frekvenslinje kommer iPad inte försämra ljudet som skickas ut via lightning kontakten. På så sätt kan man jämföra med andra hörlurar och se hur pass väl hörlurarna spelar upp olika typer av musik så naturligt som möjligt. Libratone Q ADAPT hörlurarna spelar upp musik naturligt och klart utan några frekvensfel eller missfärgningar av ljudet.

Är du ute efter ett par riktiga bra hörlurar för musik men ändå kunna prata i telefon samt lyssna på podcast och kunna ställa in hur mycket du vill störas av omgivningen rekommenderar jag Libratone Q ADAPT in-ear hörlurarna.

Libratone Q ADAPT med lightning kontakt för iPhone Libratone Q ADAPT med lightning kontakt för iPhone

 

Comment here