NyheterWordpress

WordPress presenterar den bästa användarupplevelsen hittills – WordPress 5.3.1!

Wordpress 5.3.1 info på Teknikbloggen

Inlägget har lästs 5843 gånger

WordPress 5.3.1 är nu tillgänglig! Den här säkerhets- och underhållsutgåvan åtgärdar ett par sårbarheter och 46 buggar.

Wordpress 5.3.1 info på Teknikbloggen

5.3 utökar och förbättrar blockredigeraren som lanserades med WordPress 5.0 genom att lägga till en ny blocktyp, mer intuitiv hantering och förbättrad tillgänglighet. Nya funktioner i redigeraren ger större frihet för design, fler alternativ för layout och stilvariationer som ger designern full kontroll över webbplatsens utseende. Med denna utgåva lanseras även temat Twenty Twenty som innebär flexiblare design och integrerad hantering av blockredigeraren. Det har aldrig varit enklare än nu att skapa vackra webbsidor och avancerad layout.

Förbättringar i blockredigeraren

Denna uppdatering som fokuserar på förbättringar innehåller mer än 150 nya funktioner och användbarhetsförbättringar, inklusive bättre stöd för stora bilder vid uppladdning av högupplösta bilder utan optimering, direkt från en smartphone eller högupplöst kamera. I kombination med större standardstorlekar kommer bilderna nu att visa sig från sin bästa sida.

Bland förbättringarna av tillgängligheten ingår integrering av stilar för blockredigeraren i admin-gränssnittet. Dessa förbättrade stilar löser en rad tillgänglighetsproblem: bättre färgkontraster i formulärfält och på knappar, bättre enhetlighet mellan redigerings- och adminmiljön, nya statusaviseringar som följer WordPress standardschema för färger och introduktion av rörelse för att hanteringen av block ska kännas smidig och naturlig. För dem som använder tangentbordet för att navigera i adminpanelen har blockredigeraren nu ett navigeringsläge. Det låter dig hoppa mellan olika block utan att du med tabulatorn behöver stega dig igenom alla delar av blockens reglage.

Utökad designflexibilitet

WordPress 5.3.1 lägger till ännu mer robusta verktyg för att skapa fantastisk design.

  • Det nya gruppblocket låter dig enkelt dela upp din sida i färgglada sektioner
  • Kolumnblocket har nu stöd för fasta kolumnbredder
  • De nya fördefinierade layouterna gör det superenkelt att arrangera innehållet i olika avancerade designer
  • Rubrikblock innehåller nu reglage för textfärg
  • Ytterligare stilalternativ låter dig ange stil för alla block som stöder denna funktion

Hälsokontroll för webbplatsen

Något som var välkommande var introduktionen av hälsokontrollen där man snabbt kunde se hur webbhotellet- och wordpress konfiguration. Förbättringarna som introduceras i version 5.3 gör det ännu enklare att upptäcka fel. Utökade rekommendationer uppmärksammar dig på områden på din webbplats som kan behöva felsökas med hjälp av sidan för webbplatshälsa.

Comment here