MiljöNyheterOkategoriseradePrylarSmarta sakerSmartTVTeknikTipsTV

Samsungs nya fjärrkontroll som laddas med sol eller WiFi radiosignalen

Samsung Solar Cell Remote Control

Inlägget har lästs 2959 gånger

Samsung drar igång på CES 2022 mässan med en ganska häftig fjärrkontroll som kan laddas med WiFi strålningen från din Router eller via solljus.

Samsungs SolarCell Remote kan vara den första någonsin att ladda trådlöst via din router. Fjärrkontrollen innehåller inga batterier utan istället finns det en stor kapacitator som håller upp spänningen och laddar upp sig genom att samla in RF-signaler från din router.

Samsung Solar Cell Remote Control
Samsung Solar Cell Remote Control

Konceptet med RF-energiskörd är inte nytt utan har visats upp på tidigare mässor men först nu vi kan se en riktig produkt som kan köpas och verkligen fungerar. Just Wifi radio signaler gör detta till en rätt attraktiv energilösning med låg effekt för system som inte nödvändigtvis kan anslutas till AC- eller DC-ledningar. Detta kan vara första gången radiovågsladdning används inom hemelektronik. Till skillnad från andra trådlösa laddningslösningar, såsom närfälts lösningar (det som du gör när du lägger din mobil på en trådlös laddare) behöver Eco Remote-fjärrkontrollen inte vara särskilt nära eller i kontakt med routern men den fungerar dock bara med 2,4 GHz bandet. Skulle den laddas ur av någon anledning kan du enkelt ladda upp den snabbt via en USB-C anslutning.

Jag gissar att tekniken som Samsung använder i sin Eco fjärrkontroll är väldigt många parallellkopplade kondensatorer och då komponenter idag är mikroskopiskt små så får man plats med hundratal på en väldigt liten yta.

Förutom att vara miljövänlig kommer “SolarCell Remote” med alla typer av högteknologiska funktioner. Den kan använda tre olika röstassistenter som Bixby, Google Assistant och Alexa. Det finns också speciellt utsedda knappar för enkel åtkomst till Netflix och Prime Video.

Samsung Solarcell fjärrkontrollen kommer att levereras till alla 2022 års modell av Samsung QLED 4K och 8K TV.

Comment here