onsdag, juli 24, 2024
HomeAllmäntNovember 2010 Security Bulletin Release info

November 2010 Security Bulletin Release info

Inatt släppte Microsoft sina månadspatchar och uppdateringar också kallad Patch Tisdag.

Fixar för inte mindre än 11 sårbarheter släpptes och där en av dem var klassad som kritisk.

MS10-087 – Löser fem buggar som berör alla Office produkter. Denna är klassad som kritisk för Office 2007  och Office 2010 för PC samt Office 2008 och Office 2011 för Mac.

Det räcker med att bara öppna ett skadligt mail (i RTF format) som nyttjar säkerhetshålet för att datorn ska infekteras och ge någon obehörig kontroll över datorn.

Denna fix har fått skadlighetsnivå 1 eftersom man inte behöver göra annat än öppna mailet för att man ska utsättas för en risk.

Denna patch fixar även det tidigare säkerhetsproblemet beskrivet i Security Advisory 2269637.

MS10-088 Löser säkerhetshålet med att via en speciellt utformad Microsoft Powerpoint fil kunna ta över den utsatta datorn. Den har fått skadlighetsnivå 2 på grund av att användaren måste godkänna innan filen kan köras.

MS10-089 Löser 4 sårbarheter i Unified Access Gateway (UAG) som är en komponent i Microsoft Forefront säkerhetsprogramvara. Det mest kritiska delen i denna sårbarhet var att man kunde öka sin behörighetsnivå från en lägre till exempelvis administrativ nivå. Den har fått skadlighetsnivå 2 på grund av att användaren måste godkänna innan filen kan köras.

Klicka här för att se Jerry Bryant berätta mer om ovan säkerhetsfixar

Här är en översikt från Microsoft på de tre säkerhetsfixarna och dess effekter och noteringar.

 


 

Webbfabriken är ett specialistföretag inom Webb och säkerhet med mångårigt kunnande inom branschen. Företagets kunder är de som ställer mycket höga krav på tillgänglighet, säkerhet och teknisk kunskap inom webb och IT. Sedan starten har Webbfabriken levererat flera framgångsrika webb- och nätbutiker till bland annat inreda.com, Etol Design Sweden, Alfons Åberg, Elsas Hem och Upgrades Education Sweden.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media