måndag, december 11, 2023
HomeBloggAdobe täpper till stort säkerhetshål i Flash

Adobe täpper till stort säkerhetshål i Flash

Inlägget har lästs 1389 gånger

Adobe har tidigare i veckan släppt en buggfix som täpper till ett allvarligt säkerhetshål i Acrobat Flash och Acrobat Reader.

I förra veckan varnade Adobe att hackare har börjat utnyttja ett säkerhetshål i företagets båda program, Flash och Reader. Säkerhetshålet gör det möjligt att skapa ett Excel-dokument med speciellt utformad kod som kan användas för att få tillgång till en användares dator.

I måndags släpptes en fix för de båda programmen som täpper till säkerhetshålet och Adobe uppmanar alla användare att uppdatera sina datorer så snart som möjligt.

Google var dock snäppet snabbare och släppte redan i tisdags förra veckan en uppdatering för webbläsaren Chrome som fixar problemet med Flash. Ni som använder Google Chrome har automatiskt fått en uppdatering.

Internet Explorer och Firefox användare behöver själva uppdatera och kan enkelt göra det genom att gå till www.adobe.se.

Den Flash-spelare som används i Google Chrome är inbakad i webbläsaren och är inte samma version som används av andra webbläsare. För att enkelt kontrollera om den senaste versionen av Flash är installerad kan du besöka den här sidan på Adobe.

Den uppdaterade versionen av Adobe Reader finns att ladda ned för både Windows och Mac.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media