onsdag, juli 24, 2024
HomeAllmäntBlir det någon Vit Jul i år?

Blir det någon Vit Jul i år?

Det har verkligen känts konstigt i år med avsaknaden på snö

och kallt väder men vädret är nyckfullt och detta är inte enda året som vi haft detta väder. Det har varit så under hundratals år enligt vad meteorologer har data för.

Man kan ha delade känslor för årets decemberväder men tänker vi tillbaka till förra året när snön kom i början av november och skapade kaos för att fortsätta med rekordkyla, tak som rasar in på grund av snömängden, människor som frös ihjälp i deras hem och mycket mer. Detta år kanske vi slipper alla problem så vi ska vara glada det är som det är idag. Men visst kan ni hålla med om att det ska snöa på julafton? Det förutsätter förstås att man kan sitta inomhus och koppla av och ha det varmt och skönt.

Men samtidigt måste vi tänka på de gamla som sitter i små kalla hus ute i landet, våra hemlösa som ligger utomhus under en kartong och fryser, barn som pga familjebråk får sitta utomhus och frysa. Vad gör man i juletider för dessa?

Stockholms Stadsmission

Det finns mycket man kan göra där vissa saker kräver en insats och andra endast kräver man skickar in ett litet bidrag till någon organisation. I USA är det väldigt vanligt att familjer ordnar med hjälp till hemlösa, gamla och människor i nöd. De ordnar soppor och delar ut mat, filtar och annat nödvändigt. Här i Sverige har jag aldrig hört, läst eller vet om någon som gör detta. I USA bryr man sig, i Sverige tänker man på sig själv och är ständigt avundsjuk. Varför är vi svenskar så och vad kan vi göra för att bli bättre?

Jag gör som vanligt i år och skänker bort varma kläder samt bidrar med pengar till välgörenhet. Det tycker jag är det minsta man kan göra. En annan sak som jag gör är att jag skänker bort en stor annonsplats på bloggen till Stadsmissionen och på så sätt bidrar till att de når ut till fler personer som kan tänkas ge bidrag.

Ni är fler än 10 000 läsare varje dag som kommer hit för att läsa om teknik, webbhotell och hemsidor, prylar, tips, spela spel på nätet som Casino, Betsson, Postkodlotteriet, design, heminredning och mycket mer av vad jag bloggar om.

Om bara 1000 av er läsare bidrog med säg 50 kr var blir det ändå 50 000 kr totalt vilket räcker till många varma filtar och mat till de behövande. 50 kr är inte mycket.

/Rob

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Mycket bra initiativ! Jag är med! Har precis sms:at in 50:- till dem och hoppas verkligen att fler gör det. På några sekunder och några klick var det gjort, kändes mycket bra. Vi ger julklappar till folk som redan har en massa saker och får nya saker varje år så varför inte skänka en liten slant till de som kanske aldrig får en julklapp att öppna i värmen framför teven med god mat och dryck i sällskap av familj och/eller vänner…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media