onsdag, juli 24, 2024
HomeAllmäntSnygga hörlurar från SUDIO Sweden

Snygga hörlurar från SUDIO Sweden

Fick i dagarna händerna på ett par snygga och riktigt bra hörlurar från Svenska Sudio. Ett par Sudio Element One

Jag har tidigare kikat på deras hemsida sudio.se och där sett dessa snygga hörlurar och som audiofil som jag är gillade jag designen. Då var det bara att testa dem för att se om de duger spela musik i.

Sudio_Earplugs_hp_swe Jag är väldigt kräsen när det kommer till musik och köper själv bara musikprylar i studiokvalité och har länge varit besviken på hörlurar som kommer med mobiler eller de som man köper i affären. Visst Apple har lyckats bra med sina senaste lurar men ändå något som saknas där när det kommer till ljudkvalité. Att kunna fånga upp alla toner bra är inte en enkel match för så små lurar. Det finns många faktorer som spelar in både när det gäller lådhögtalare man ställer på golv eller bänk och de man stoppar in i öronen.

Blogg_Earplugs_SW_720p_grey
Earplugs från Svenska Sudio

Hörlurarna ligger bra förpackade i en mjuk påse vilket ger ett bra första synintryck. Bra där! Överst ligger ett litet kort som garanterar att produkten är av hög kvalité och de själva står för den garantin. Detta har jag inte sett förut på denna typ av hörlurar och visar på att att Sudio verkligen vill få fram deras hörlurar är något speciellt bra.

Ok, så efter uppackning är det dags att testa dem. Jag sätter på min studio App i min Mac och drar igång några mycket komplicerade musikstycken… stoppar in lurarna i öronen och väntar med spänning. Första känslan var ett stort WOW! här var det några lurar utöver det vanliga. Något så här bra har jag inte hört tidigare speciellt med denna typ av lurar man stoppar in i öronen. Jag brukar annars brukar använda ett par Sennheiser HD 280 eller deras modell IE 4 som också stoppas in i öronen. Jag använder IE 4 som referens i mina tester av hörlurar.

Här har Sudio lyckats riktigt bra och ljudet återges med en hög detaljrikedom utan några missljud och missfärgningar. Ljudet är kraftfullt och tydligt med en bra närvarokänsla och med en djup känslig bas.
Lurarna sitter väldigt bra och åker inte ut så lätt. Det medföljer några extra gummikuddar olika storlekar så de passar alla öronstorlekar. Jag rekommenderar ni testar de olika storlekarna för att hitta den som ger bäst känsla och ljud.

En liten sak som störde var att käkrörelser reflekteras in i lurarna och där förstärks en en aning. Men om man nu inte äter och väsnas under tiden så är det mycket trevliga lurar som återger ljudet naturligt och bra.
En sak att tänka på med denna hörlurstyp är att aldrig spela ljudet högt. Dels för att det är enkelt få öronskador och sedan skador på högtalaren. Dessa lurar klarar av en rätt hög ljudvolym utan att låta illa men tänk på era öron, ni ska ha dem hela livet och troligen inte hörlurarna.

Sladden är 1.2 meter lång och mjuk och böjlig vilket gör den lätt att stoppa undan och trasslar sig inte när man tar upp den ur fickan. Sladden är lite kortare än den på Sennheiser som är 1.4 meter men det märks inte så mycket som man skulle tro.

På marknaden finns det ett stort utbud av hörlurar som SUDIO men jag tycker dessa sticker ut från mängden  med bra kvalité och bra ljud samt de sitter väldigt bra. Så funderar du på att köpa ett par lurar så kika gärna på dessa först.

Du köper dessa lurar på Sudios hemsida www.sudio.se där de har en kassa där du enkelt betalar med betal- eller kreditkort.

Jag rekommenderar ni köper lurarna och testar eller om ni vill känna er extra stolta när ni ger bort en present är dessa perfekta.

Tekniska data

Högtalare
Typ 10 mm Dynamic Speaker
Känslighet 97 dB SPL @ 1 kHz
Impedance 16 Ohm @ 1kHz
Frekvensomfång 20 Hz-20 kHz
Hörlurar
Skal In ear, highly durable ABS
Skydd Silicone, Ergonomic fit
Storlek (L)18 x (W)14 x (H)14 mm
Vikt 11 g
Mikrofon
Typ Clear voice, noise reduction technology
Känslighet -42 dB
Frekvensomfång 100 Hz-10 kHz
Sladd
Typ Low friction anti-tangling
Tjocklek 1.2 mm
Längd 1.2 m
Kontakt Gold plated 3.5 mm
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media