måndag, december 11, 2023
HomeHemmabioNy super subbas Gibraltar G1 från REL

Ny super subbas Gibraltar G1 från REL

Inlägget har lästs 1539 gånger

Letar du efter den perfekta basen till er musikanläggning eller hemmabion? Då ska du kolla på denna mastiga och underbara pjäs från Svenska REL.

Blogg_Hgt_REL_GIBRALTAR_G1_001Blogg_Hgt_REL_GIBRALTAR_G1_002
Gibraltar G1 från REL

Gibraltar G1 heter den och är ett makalöst stycke rent bas. När du lyssnat på denna kommer du aldrig mer lyssna på basen från vanliga högtalare eller hemmabiosystem. Det är som att byta från någon som bankar på pappkartonger mot ren perfektion av basvågor. Dessutom är den helt underbar att titta på!

Något som kännetecknar högtalare från REL är deras sinne för snygg design och utformning samt många inställningsmöjligheter. Du kan sluta hänga gem i gardinerna i strävan av att få det perfekta ljudet – byt till ett par lådor från REL så är det löst.

Själva lådan är en maffig pjäs med ett vackert hölje av glänsande pianolack. I lådan hittar vi en 12 tums högtalare av kolfiber, slutsteg på 600 watt och den prisbelönta REL anslutningsvboxen.

Slutsteget är linjärt och jobbar i A/B klass med sex stycken MOS-FET transformatorer och har stor och kraftfull transformator som är kapabel till att leverera alla ampere som MOS-FET transformatorerna kräver.

Själva högtalaren är på 12 tum och byggd i kolfiber. Den är långslagig och är nödvändigt för att kunna leverera högt ljudtryck som krävs i dagens technomusik eller filmer.

Från starten över 10 år sedan har REL strävat till att uppnå en sak, reproduktionen av perfekt djup bas som har medfört priser och utmärkelser från hela världen.
Att återge ljudet från en sub-bas är en svår sak, faktist svårare än många tror. Basljudet är något som känns eller man inte riktigt kan höra varifrån den kommer, varför ska det då vara så svårt att skapa basen? En sak som gör REL så bra är deras patenterade delningsfilter som möjliggör en perfekt integration med era befintliga högtalare.

Exklusivt för REL är förmågan att blanda och individuellt styra båda signalerna som exempelvis är användbar i ett hemmabiosystem där sub-bas-system måste återge både huvudhögtalaren och LFE lågfrekvent innehåll.

Dessutom, klass-D effektförstärkare orsakar inga problem till G1 tack vare REL-D ™, en egen krets som skapar korrekt jordning för de flesta klass-D förstärkare.

Till G1 finns en IR-fjärrkontroll. Denna unika runda skivformiga fjärrkontroll har tre roterande pulsgivarrattar som styr alla justeringar för HI / LO Level, delningsfrekvens och LFE Level. Fas, och andra inställningar styrs via vippströmbrytare.

Framtill/undersidan på G1 finns en stor, ljusstark LED display som ger en visuell indikering av alla G1 aktuella inställningar. Nu, för första gången, kan installation och justering av det perfekta bas ljudet göras från din lyssningsposition.

Är du inte helt nöjd med en enda sub-bas har REL G1 anslutningar för att koppla samman flera enheter antingen i stereopar eller som vertikalt staplade torn. Detta leder till att ännu mer luft kan sättas i rörelse och din filmupplevelse blir total.

Teknisk data

Type: Closed box, front firing woofer
Drive Unit: 12 in., 300mm long throw, carbon fiber cone
Lower Frequency Response in Room: 15 Hz at -6 dB
Input Connectors: Hi Level Neutrik Speakon, Lo Level stereo phono, LFE phono
Input Impedance 150k
Hi Level: 10k
Lo Level: .1/ 10k Ohms
LFE:
Gain Control Range: 80 dB
Power Output: 600 Watts (RMS)
Phase Switch: Yes, 0 or 180 degrees
Amplifier Type: Class A / B
Protection System: Fully Electronic with SET-SAFE: Yes
D.C. Fault: Yes
Output Short: Yes
Mains Input Voltage: 220-240 volts, 110-120 volts for certain markets
Fuses: 5 Amp semi delay 230 volts operation
10 Amp semi delay 115 volts operation
Dimensions (WHD): 22.5 x 18.25 x 26 inches (571.5 x 463.6 x 660 mm)
Including Feet and Rear Panel Controls
Net Weight: 108 lbs. (49 kg)
Finish: Gloss Piano Black Lacquer
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media