lördag, maj 18, 2024
HomeAllmäntXBOX ONE Microsoft nya ultimata spelkonsol

XBOX ONE Microsoft nya ultimata spelkonsol

Nu släppte Microsoft sin nya XBOX. Med många nyheter och en mycket kraftfullare XBOX fick den namet XBOX One.

Den har många nya saker, förutom mer prestanda och bättre grafik lanseras den med ny ännu bättre Kinect och handkontroller. Den släpps senare i år men något fastställt datum den släpps i Sverige har inte nämnts.

ms_scientist-chomperMed röstigenkänning kan man enkelt styra XBOX ONE med rösten vilket många efterfrågat. Istället för att klicka på kontroller och där navigera i menyer som är långsamt kan man bara säga ord till XBOX ONE.

Den kommer ihåg vad man senast gjorde, spelade, lyssnade på och såg på och har en startsida som liknar den på Windows 8.

Instant switching

En trevlig funktion som tillkommit är vad Microsoft kallar Instant Switching som innebär att man snabbt kan hoppa mellan olika aktiviteter på sin XBOX ONE.

 • Hoppa till spel – hoppa till tv – till musik – till tv
 • Den byter otroligt snabbt så det är enkelt att hoppa mellan de olika sakerna. Lika enkelt som att byta kanal på tv.

Universiella handrörelser

Genom handrörelser kan man styra XBOX ONE (kräver Kinect). Knyt händerna och rör dem in mot mitten för att gå till Hemskärmen.
“snap mode” som gör att du kan köra program ovanpå något annat tex surfa på något man ser på tv eller i spelet.

SmartGLASS

Med SmartGlass kan man kan använda en mobil för att styra XBOX ONE.

SKYPE

Microsoft köpte upp Skype och det är inte helt oväntat att de integrerat den i nya XBOXen, så nu kan man prata och chatta med alla kompisar direkt i xboxen och tv.

Röst styrning av XBOX ONE

Genom röststyrningen kan man få XBOX ONE att göra saker väldigt snabbt. T.ex. säg XBOX answer call så svarar den på inkommande Skype samtal. Med snap mode kan man starta appar som lägger sig på sidan över pågående program eller spel, Man kan enkelt ha funktioner för att snabbare få fram information.

Använd XBOX ONE som en TV

Rätt smidigt att använda XBOX ONE som en tv.. man kan se kanaler, tv program och byta kanaler genom att prata med XBOXen. Lägg dina favoritkanaler till favoriter så byter du enkelt kanal mellan de kanaler du brukar titta på..
Med konsolen kan man spela spel, se filmer, spela musik, surfa på internet, prata med personer genom Skype och se på Live-TV.

Nya enheter och handkontroll

Nya enheter som presenterades: Ny Xbox Kontroller, Ny Kinect och tidigare lanserade SmartGlass  som gör du kan styra din XBOX med t.ex en mobil.

XBOX ONE specifikationer:

 • 8 Core CPU
 • 8Gb RAM
 • 500 Gb disk
 • USB 3
 • Wifi 802.11n Wi-Fi direct
 • HDMI in/ut
 • BD spelare

Ny XBOX Kinect klarar rörelser och röst på ett mycket snabbare och mer exakt sätt än gamla kinect och kameran har nu Full HD 1080p vilket gör den kan se mer exakta rörelser och även dynamiken i rörelserna samt djupet (3D). Exempel var benen är placerade i förhållande till Kinect och med vilken vikt du lägger på benen t.ex. om du lutar dig mer på högra benet känner den av det. Många av dessa funktioner är bra då man spelar sportspel med Kinect.

Ny handkontroll

Nya handkontrollen har fått över 40 nya designfixar som har tagits fram med hjälp av designers och gamers. Detta för att få den bästa kontrollen i spelen som det går samt bekväm att använda. Det jag inte gillat med den gamla är att precisionen inte är så exakt som med en PC och gaming datormus. Den nya kontrollen har mer exakta rörelser så det återstår att se om det ger en PC en match.

Nytt är att handkontrollen programmässigt kan kontrolleras för att få en bättre närvarokänsla och styras för att få en bättre spelkänsla.

Helt nytt XBOX Live

 • Samma medlemskap som tidigare
 • Lanserades första gången 2002 och hade då inte så många servrar, idag har de 15 000 servrar.
 • Speldata sparas i Molnet som gör det enkelt att snabbt se spelframgångarna, dela med sig av resultaten och även kunna logga in på en annan XBOX ONE och på den kunna fortsätta spela där man slutade spela hemma. En mycket bra funktion.

De gamla XBOX spelen fungerar inte på nya XBOX ONE så det blir nog en stor andrahandsmarknad för gamla XBOX 360 spel vilket kommer dumpa priserna. Ska du köpa en XBOX ONE som släpps någon gång under 2013 är det en bra idé att redan nu sälja de spel du inte vill ha kvar så man får tillbaka en del av investeringen och kan köpa XBOX ONE.

 

UPPDATERAT!

 

Här är lite screenshots på spel och annat från XBOX One som visar den fantastiska grafiken och smarta funktionerna.

Forza5_E3_IndyCar_03 Forza5_E3_IndyCar_05 Forza5_E3_IndyCar_06_WM Xbox_Home_UI_EN_ROW_No3rdParty_APPROVED 07_People_Section_06 SmartMatch_Toast_Forza_APPROVED SG_XPG_TVListings_Fox_APPROVED ms_bonkchoy-punch ms_cactus-sniper AC4BFSCSP10NavalWarfare2JPG AC4BFSCSP12UnderwaterDivingBellJPG Forza5_E3_IndyCar_03 Forza5_E3_IndyCar_05 Forza5_E3_IndyCar_06_WM DLC4_Action_Checkout DLC4_Envishot_Museum GameDVR_Forza_FINAL

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media