AndroidKöptipsNyheterTips

OnePlus 9 test och bilder

OnePlus 9 test och bilder - Roberts teknikblogg Sveriges största

Inlägget har lästs 105062 gånger

Två nya premium mobiler har precis släppts av OnePlus och nu i samarbete med Hasselblad som gjorde kameran som var med på första månlandningen. Vem minns inte de fantastiska bilder som då togs av Hasselblads grymma kameror och avanerade linser. Nu har OnePlus lyckats klämma in två eller tre (beroende på om det är Pro eller inte) och enorma kameralinser som vid första testen ger riktiga WOW bilder. Jag har länge kört med Samsungs premium mobiler har köpt alla senaste mobilerna. I denna första delen av OnePlus 9 testen berättar jag lite mer om tekniken och Hasselblad kamerorna samt visar upp lite bilder på OnePlus 9. I nästa del jämför jag mobilen mot Samsungs flagskepp S20/S21 Ultra 5G mobilen och vem som blir vinnaren! I den senaste pollen jag gjorde om OnePlus 9 svarade 155 stycken och gav snittbetyget 4.6/5 vilket är snäppet högre än vad Samsung S20 Ultra fick.

OnePlus 9 har fått den nya Snapdragon 888 processorn och med sina två minnesstorlekar på 8 GB / 128 GB eller 12 GB / 256 GB RAM är de i nivå med andra flaggskeppstelefoner i sin prisklass (framför allt, Samsung S20/S21). Vad OnePlus 9 gör bättre än alla andra är att ladda batteriet på 4500 mAh extremt snabbt – från tomt till 100% på cirka en halvtimme med sin Warp Charge 65T-laddare. Det känns helt orealistiskt när man kopplar in laddaren och efter några minuter ser hur mycket den har laddat batteriet. Plötsligt är inte batteritiden ett problem längre utan har man tillgång till någon laddare under dagen tar mobilen aldrig slut hur mycket du en pressar den.

OnePlus 9 är det första försöket fixa felen som funnits i deras gamla modeller, och dessa förbättringar märks tydligt, med bättre färgkvalitet och förbättrad prestanda i svagt ljus, nya förbättrade digitala zoomen och den ultrabreda kameran. Så mycket som kamerorna har förändrats har resten av telefonen inte gjort det – designen är praktiskt taget densamma, från knapparnas placering till skärmen till storleken, som är nästan identisk med den för sin närmaste föregångare, OnePlus. 8T och OnePlus 8 innan det.

Skärmen har bara ett hål i det övre vänstra hörnet för den framåtvända kameran vilket känns mycket bättre än t.ex. Samsung S20/S21 som valt att ha den i mitten och som stör när man tittar på film. Den har en fingeravtryckssensor på skärmen som dock känns att ligga lite för långt ner på skärmen för att man ska kunna låsa upp mobilen med en hand – om man inte har en väldigt konstig tumme. I övrigt fungerar sensorn väldigt bra och har inte haft några större problem med den.

OnePlus 9 har en 6,55-tums AMOLED-skärm med en Full HD Plus-upplösning (2400 x 1080). Det producerar skarpa, livfulla bilder, ungefär som skärmen på sin föregångare. Med en uppdateringsfrekvens på 120Hz, vilket i praktiken innebär en mycket mjukare visuell upplevelse när du surfar på appar eller bläddrar i dina sociala flöden. Spel som stöder upp till 120 bilder per sekund bör också dra nytta av den här funktionen. OnePlus 9 saknar ett par funktioner som är exklusiva för OnePlus 9 Pro. En av dessa är polykristallin oxid med låg temperatur (LTPO), en bakplatta till skärmen som gör det möjligt för telefonen att dynamiskt ställa in uppdateringsfrekvensen baserat på vad du gör – att dra ner den för aktiviteter med låg intensitet som att bläddra i foton för att spara batteri (en funktion som först ses i Samsung-telefoner). Den andra, Hypertouch, minskar touchskärmens latens med 25-30 ms, vilket kan förbättra snabbheten i onlinespel som PUBG.

Kamerorna från Hasselblad har en förbättrad färgåtergivning som är tydlig i bilder som tagits med båda bakre kamerorna, 48MPixel och 50MPixel bredbild. Den senare kameran har också en extra överraskning: ett specialmakro-läge som tar bilder som är bättre än de som tagits på andra telefoner med speciella makrolinser, inklusive OnePlus 8T. Den levereras också med en speciell lins, som OnePlus hävdar korrigerar förvrängningen – snedvridningen – vid sidorna av bilder som vissa ultrabreda kameror annars gör – ner till hela 1%, och det verkar fungera väldigt bra..Det finns också ett annat sött fotoläge: tilt-shift, som gör att du kan hålla motivets mittremsa i fokus och suddiga resten. Det är ett snyggt trick, även om det inte har för många applikationer.

Efter att ha lekt och testat kameran under en längre tid har jag valt att byta ut min dagliga arbetshäst – Samsung S20 Ultra 5G mot denna. OnePlus 9 mobilen känns helt enkelt bara mycket bättre, den känns bättre i handen, tar ofta bättre bilder än Samsungen och svepgesterna på skärmen är toppen, speciellt om man gillar iPhone. Laddningen är så bra att så länge som jag har tillgång till en laddare någonstans och 5 minuter över, får man aldrig slut på batteri.

Jag ger mobilen betyget 4.9/5.0

 

OnePlus 9 test och bilder - Roberts teknikblogg Sveriges största OnePlus 9 test och bilder - Roberts teknikblogg Sveriges största OnePlus 9 test och bilder - Roberts teknikblogg Sveriges största OnePlus 9 test och bilder - Roberts teknikblogg Sveriges största OnePlus 9 test och bilder - Roberts teknikblogg Sveriges största OnePlus 9 test och bilder - Roberts teknikblogg Sveriges största OnePlus 9 test och bilder - Roberts teknikblogg Sveriges största OnePlus 9 test och bilder - Roberts teknikblogg Sveriges största OnePlus 9 test och bilder - Roberts teknikblogg Sveriges största

Comment here