lördag, maj 18, 2024
HomeAllmäntNu relanseras Filmnet med ny sökmotor

Nu relanseras Filmnet med ny sökmotor

 

Idag lanserade Filmnet en ny förbättrad sökmotor anpassad till användarens smak och intresse.

 

En sak som oftast är ett problem eller svaghet i de olika sajterna som erbjuder filmer är sökfunktionen. Vet man inte hur en film stavas eller bara vet en skådespelares namn kan det vara svårt att hitta filmen. Filmnets sökfunktion som alltså lanserades idag kombinerar relevanta sökord baserat på källor från såväl proffsrecensioner som vanliga användares omdömen om filmerna och programmen.

Efter att ha testat filmnets tjänst i helgen tycker jag det går bra att få fram de filmer man letar efter. Vissa sökord hade jag medvetet krånglat till men hittade ändå filmen. Det var bra.

 

För att använda sökfiltret så har man en meny som kommer fram när man klickar på Sökfilter. Där har man först olika val, Stämning, Handling, Genre, Tidpunkt-Era, Plats, Beröm, Bygger på, Humor och stil. I varje “avdelning” finns det ett antal val man kryssar för. Vilket filter man valt visas hela tiden upptill på sidan och liknar etiketter i en blogg.

filmnet_nysok_1

Här är valen för Stämning
filmnet_nysok_2
Här väljer man handlingen

 

filmnet_nysok_3
Här väljer man Genre

 

 

När man sedan klickar på sök ikonen upptill på sidan visas alla filmer och serier som matchar filtret. Det är plättlätt att ta bort eller lägga till i filtret för att på så sätt minska antalet filmer som hittas.
En annan sak som fungerar bra med Filmnet är deras snabba respons i både sökningar och uppspelandet/spolandet i en film. Responsen är direkt och precis vilket de andra filmsajterna har mycket svårt med och ibland omöjliga. Att som tidigare spola fram en film är en fröjd med Filmnet, stort plus där.

 

Själva layouten är öppen, luftig och fräsch och känns modern. Har man väl klurat ut hur man bäst navigerar i Filmnet så är det enkelt. I programinformationen finns numera IMDb-betyg, åldersgräns, förslag på liknande titlar, och information om hur länge programmet är tillgängligt. Man kan spara program i en egen spellista samt inspireras av Filmnet-redaktionens blogg om sevärda program. Filmnet är liksom tidigare tillgängligt för en månadskostnad utan bindningstid.  

 

Den nätbaserade C More-operatören Filmnet innehåller C Mores utbud av film, serier och dokumentärer från studior som Fox, MGM, Paramount, Disney, Universal, HBO, Sony, Warner, Turner, Svensk Filmindustri och flera andra. Kända filmer kommer kontinuerligt till Filmnet endast några månader efter biopremiären, och användarna hittar också favoriter som till exempel Beck-filmerna. Dessutom erbjuder Filmnet de senaste avsnitten av tv-serier från bland annat HBO tätt inpå USA-premiären, samt populära barnprogram och dokumentärer

 

 

“Filmnet erbjuder Nordens bästa filmupplevelse på nätet”, säger produktchefen Carl Bonnier. “Vi gör det lätt att hitta bra film och serier. Via C More har vi tillgång till det bästa lokala och internationella utbudet, och nu är det ännu roligare att upptäcka det”.

 

Filmnet lanserar ny sökmotor - Se filmer på nätet - streama filmer

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media