AllmäntBloggDesignHeminredningHemmabioKöptipsLjud och musikNyheterPrylarTips

Ny soundbar från Denon sätter punkt för platt-tv:ns dåliga ljud

Denon DHT-T100

Inlägget har lästs 3114 gånger

Denon, en av världens ledande producenter av högkvalitativa hifi-system, lanserar nu en elegant och soundbar som förvandlar platt-tv:ns begränsade ljudkapacitet till surroundljud i hifi-klass. Högtalarbasen Denon DHT-T100 består av en enda högtalare som placeras direkt under tv-skärmen, varpå användaren varken behöver borra hål i väggar eller tänka på rätt rumsplacering.

Slut med dåligt tv-ljud
DHT-T100 löser ett växande problem – det allt sämre ljudet i dagens tunna platt-tv-modeller. De nya modellerna har helt enkelt inte kapaciteten som krävs för att återge en naturligt djup bas. Med sin expertis inom hifi-området har Denon därför utvecklat DHT-T100 för att tillföra den fyllighet ljudbilden behöver för att kunna mäta sig med de moderna skärmarnas visuella egenskaper.

Elegant kvalitetsljud från diskant till bas
På framsidan av högtalarbasen sitter två ovala högtalarenheter och två diskantenheter (dome tweeters) som drivs av en kraftfull digital förstärkare. För att säkerställa en massiv och detaljerad bas har Denon även installerat två bakre basreflexportar i högtalaren. En annan viktig faktor är den digitala signalbehandlingen. Med Dolby Digital-avkodning och virtuell surroundteknik kan högtalarbasen fylla rummet med en enda högtalarenhet.

DHT-T100 kan också kopplas till mobiltelefoner och datorer med bluetooth A2DP för att spela upp musik. Enheten stödjer också aptX för gör det möjligt att spela musik i cd-kvalitet via bluetooth.

Högtalaren har fem ljudlägen som gör att både film och musik får en anpassad ljudbild och att dialogen är kristallklar. Det särskilda nattläget gör att man kan njuta av hifi-ljud långt in på natten utan att störa övriga familjemedlemmar. Det sofistikerade och dynamiska bassystemet ersätter subwoofers och den eleganta, slanka designen gör att enheten lätt smälter.

DHT-T100 kan bära upp till 27 kg tunga skärmar och passar perfekt för de flesta skärmar på upp till 50”. Basen kan anslutas på några få minuter och styras med tv:ns fjärrkontroll – det blir inte enklare att säkra ljud av toppkvalitet för till och med den tunnaste skärmen.

Pris och återförsäljare
DHT-T100 säljs hos Hi-Fi Klubben och finns tillgänglig från mitten av oktober 2013.
Pris: 2 698 kronor

 

Snabb överblick av DHT-T100:

–       Tvåvägshögtalarsystem med 2 x 1/2” diskantenheter och 2x ovala 2” x 5” mellanregister-/baselement

–       Kan bära en tv på upp till 27 kg

–       Kan bära de flesta skärmar på upp till 50”

–       Trådlös bluetooth-streaming med aptX bluetooth ger ljud i cd-kvalitet

–       Optisk, analog och digital koaxial ingång

–       Dolby Digital-dekoder med Denon Virtual Surround

–       5 olika ljudlägen

–       Nattläge

–       Kan styras med tv-apparatens fjärrkontroll

–       Enkel fjärrkontroll medföljer

–       Kan anslutas direkt till tv:n med en kabel

–       Växlar automatiskt mellan olika ingångar

–       Färg: svart

 

Denon DHT-T100 Denon DHT-T100 Denon DHT-T100

Comment here