StreamingUtveckling

Ännu ett svenskt 3D bolag köpt. Amerikanska Bentley Systems förvärvar Agency9s verksamhet

Ännu ett svenskt 3D bolag köpt. Amerikanska Bentley Systems förvärvar Agency9s verksamhet

Inlägget har lästs 3686 gånger

Bentley förvärvar Agency9 för att realisera digitala tvillingar för städer

OpenCities Planner ger nya möjligheter till 3D visualisering av GIS och BIM

 

LONDON, U.K. – 2018 – Year in Infrastructure October 2018 – Bentley Systems Inc, den ledande globala leverantören av mjukvarulösningar för att design, byggande och drift av infrastruktur, tillkännagav förvärvet av Agency9, baserat i Stockholm. Agency9 har med sin egen teknik för att strömma obegränsat stora 3D modeller i webblösningar för GIS och stadsplanering vunnit internationell uppmärksamhet och har redan tillhandahållit nästan hälften av Sveriges större kommuner med molntjänster för stadsplanering och relaterad webbaserad 3D-visualisering. Sedan 2012 har Agency9 visualiserat stadsmodeller skapade av Bentleys ContextCapture programvara för att ge ett verklighetstroget sammanhang i visualisering av stora stadsmiljöer och infrastruktur i olika planerings- och produktionsfaser med blandning av geodata och BIM modeller. Bentleys nya iTwin ™ molntjänster lanserad vid konferensen, förenklar också dynamik och uppdateringar av digitala tvillingar för infrastrukturteknik, och gör det möjligt för OpenCities Planner (tidigare Agency9 CityPlanner) att unikt betjäna städernas krav på en mer detaljerad nivå.

 

Phil Christensen, Bentleys Senior Vice President, Reality Modeling säger, “Bland våra kunder så har städer globalt frågat om de möjligheter som Agency9 framgångsrikt har genomfört för att dra nytta av deras lösningar. När vi kombinerar Bentley ContextCaptures 3D-teknik (baserad på blandning av bilder från flyg, UAV och markbaserad) med vår lösning för Connected Data Environment (CDE) för geospatial-to-BIM-integration, gör vi digitala tvillingar i stor skala som en molntjänst. Genom att synkronisera verkligheten med virtualitet erbjuder OpenCities Planner den perfekta webblösningen för att möjliggöra varje stad att gå digitalt. ”

 

Håkan Engman, VD för Agency9 lägger till, “Nu när vi är en del av Bentley Systems, är vi övertygade om att uppnå den fullständiga globala potentialen för Agency9s innovationer. Mina kollegor och jag, och våra framåttänkande användare i Norden, har drivit oss framåt i geospatial integration och visuell prestation till yttersta framkant internationellt. Nu, med vårt bidrag till Bentleys digitala tvillingmolntjänster, kan vi stöda våra användares vision är att fördjupa sig från stadsplanering för att förbättra städernas användande av dess värdefulla tillgångar. ”

Ännu ett svenskt 3D bolag köpt. Amerikanska Bentley Systems förvärvar Agency9s verksamhet

________________________________________

Håkan Engman
CEO

Agency9 AB

Phone: +46 70 305 7707
Mail:     hakan.engman@agency9.com
Skype:  hakanengman

www.agency9.com

Comment here